25 лип. 2009 р.

10 порад бізнес початківцям

В своєму блозі бізнес розробник (не знаю як інакше перекласти цю професію - Business Developer) з Денвера Grace Boyle опублікувала статтю під назвою "10 речей, які світ стартапів мене навчив". На мою думку, ці дуже прості, але корисні поради зможуть запалити іскорку пристрасті в очах усіх бізнес-початківців.

Отже, 10 речей, які світ стартапів навчив Ґрейс:

1. Будьте готові одягати різноманітні капелюхи (і любіть це).
ред. - думаю тут йдеться про моду на одяг у ділових жінок в США =)

2. Життя рухається швидко, 100 м/год. - це стандарт. Збирайтесь в поїздку.

3. Викладатись на повну - ваша доля: недоспані ночі, вихідні, події, конференції...

4. Ви будете високо збиратися, та низько падати.

5. Ваші помилки формуватимуть Вас. Вони необхідні для росту. Нехай невдачі та несподіванки будуть частиною цього процесу.

6. Творча, весела і стьобна культура компанії - це відображення суті стартап бізнесу. У Вас повинен бути футбольний м'яч, фрізбі, рок гурт, стіл для пінг-понгу, корпоративні екскурсії і т.д. Я також відмічу, що в моїй компанії панує повна довіра та близькість, і я зустрічала таке ж і в інших стартап компаніях. До наших генерального та виконавчого директорів легко достукатись; вони з нами щодня спілкуються. У мене є знайомі з великих компаній, які ніколи навіть не бачили свого генерального директора, не кажучи вже про те, щоб зібратись разом в офісі та обговорити нові ідеї чи проекти, над якими вони хотіли би працювати.

7. Будьте гнучкими та еластичними у розв'язанні проблем. Відкиньте поняття "неможливо". Кращі підприємці та керівники завжди знайдуть вирішення!

8. Спілкуйтесь і слухайте клієнтів - це обов'язкова умова. Від них можна дуже багато чому навчитись. Їхні відгуки мають неабияке право на життя, і ставитися до них слід з повагою - це має винятково важливе значення. Наші служби по роботі з клієнтами найчастіше отримують похвали від споживачів. Все тому, що ми цінуємо їхні потреби. Вони стимулюють нас рухатись далі.

9. Виховуйте в собі віру. Ви повинні вірити у те, чим займаєтесь! Успіх ховається серед віри та пристрасті.

10. Кожен працівник потрапив до Вас не без причини. Мій керівник постійно нагадує мені, що "кожен працівник моментально додає компанії цінності. Як тільки Ви перестанете отримувати ці цінності - ви пропали. Ви не можете дозволити собі бути антагоністом. Каталізатори - це паливо для початківців.

Не обіцяю точності в перекладі, але суть Ви, сподіваюсь, вловили. Бажаю успіхів початківцям та нових сил тим, хто вже не перший рік веде свій бізнес.

Можливо Ви можете поділитись своїм досвідом? Чекаю на коментарі!